Films overzetten en digitaliseren

Bent u opzoek naar een bedrijf dat archiefmateriaal zoals filmspoelen, videobanden, mini-dv tapes of dia’s kan digitaliseren? Wij zetten uw oude archiefmateriaal om in een digitaal bestand. Zodat u uw herinneringen van vroeger overal kan terug bekijken.

Overzetten van videobanden
Het overzetten van films gaat bij Op USB.nl met de uiterste zorg. Wij doen er alles aan om uw oude beelden professioneel te digitaliseren. Wanneer het materiaal is omgezet in een digitaal bestand kan dit op een USB stick, DVD of harde schijf worden gezet. Ook is het mogelijk om de beelden terug te bekijken op bijvoorbeeld uw telefoon.

Digitaliseren van film en dia’s
Wij beschikken over diverse soorten oude projectoren zoals 8mm filmprojectoren en diaprojectors. Hiermee digitaliseren wij uw oude archiefmateriaal en kunnen wij uw dierbare herinneringen overzetten op bijvoorbeeld een USB stick.

Uw films worden met uiterste zorg gedigitaliseerd
Voor het omzetten van uw videobanden, hi8 en mini-dv tapes gebruiken wij verschillende technieken. Zowel oude appratuur van vroeger en moderne apparaten van nu komen hierbij aan te pas. Wanneer een band beschadigd is of niet goed meer loopt proberen we altijd meerdere manieren om uw materiaal alsnog over te kunnen zetten.

Wist u dat oude videobanden en filmtapes kunnen vergaan?
Het is belangrijk om uw oude videobanden en filmtapes te digitaliseren voordat ze verloren zijn gegaan. Door tijd heen kan het beeld en geluid slechter van kwaliteit worden. Wanneer de banden of tapes niet in de juiste omstandigheden worden bewaard kan dit proces nog verder versneld worden. Slechte omstandigheden voor het bewaren van uw tapes en videobanden zijn bijvoorbeeld in een vochtige ruimte, in een ruimte met veel tempratuur verschillen of door de banden jaren lang ongebruikt te laten liggen.

Lees hier 5 tips voor het bewaren van uw archiefmateriaal.

Welk archiefmateriaal en films kunnen wij allemaal overzetten?
Wij kunnen verschillende soorten videobanden voor u digitaliseren en overzetten op bijvoorbeeld een USB-stick. Hieronder staat een overzicht van welke soorten archiefmateriaal wij kunnen overzetten.

Staat uw soort er niet bij? Neem vrijblijvend met ons contact op, wellicht kunnen wij u toch verder helpen.

Persoonlijk uw materiaal afleveren in Ermelo en Veenendaal
Op USB.nl is werkzaam vanuit twee locaties midden in Nederland. Dit is handig want het liefst brengt u uw oude videobanden, foto’s of filmtapes natuurlijk persoonlijk langs. In Ermelo kan dit op afspraak en in Veenendaal kan dit tijdens kantoortijden.

Eventueel is het ook mogelijk om het materiaal op te sturen, dit raden we tevens wel af. Het komt namelijk nog wel eens voor dat er iets kwijt raakt bij de post. Daarom is het veiliger om uw materiaal bij een van onze collega’s persoonlijk af te geven. U krijgt ook een bewijs van afgifte mee. Terug sturen per post is wel een optie omdat het materiaal dan al is gedigitaliseerd.

Ons afgifte punt in Ermelo is makkelijk bereikbaar via de A28, vanuit bijvoorbeeld Harderwijk, Amersfoort, Zwolle en Nijkerk. Het kantoor in Veenendaal is makkelijk bereikbaar via de A15 en de A12. Indien u bijvoorbeeld vanuit Rhenen, Wageningen, Ede of Barneveld komt.

Meer weten over de tarieven van het digitaliseren van een videoband?

Neem vrijblijvend met ons contact op indien u vragen heeft. U kunt al onze tarieven hieronder bekijken of direct via dit formulier een aanvraag indienen.

Mini-dv-videobandjes-digitaliseren-en-overzetten-op-usb

Offerte aanvragen?

Exact weten wat de kosten zijn? Druk op de knop hieronder en vul ons bestelformulier in. U krijgt dan een overzichtelijke offerte.

Liever even bellen?
Dat kan, bel ons via 0318 – 26 10 85.

videoband-vhs-tape-digitaliseren-op-usb