Audio cassettebandjes laten digitaliseren

In de jaren 80 en 90 hadden veel huishoudens een (speelg0ed) cassetterecorder. Hier werden soms grappige verhalen opgenomen, bijzondere gebeurtenissen zoals bruiloften en uitvaarten. Maar ook waren er veel cassetterecorders die speciaal voor kinderen werden gemaakt als speelgoed. In deze recorders zaten echte cassettebandjes. Al met al is er in die jaren voor de digitale audio opname voor de consument beschikbaar werd veel opgenomen op cassettebandjes. 

Digitaliseer mini cassettebandjes

Wanneer u mini cassettebandjes laat digitaliseren kunt u het geluid van vroeger voor altijd bewaren. De bijzondere stemmen van dierbare zoals uw kinderen of kleinkinderen kunt u na het digitaliseren gemakkelijk afspelen op uw computer, telefoon of tablet. Zo heeft u deze dierbare herwinningen voor altijd bij de hand. En door het digitaliseren kunt ook makkelijk door de opname heen spoelen, en hoeft u geen potlood meer te gebruiken als de tape weer eens uit de band is gelopen…

Audio cassettes digitaliseren, hoe werkt het?

Audio cassettebandjes digitaliseren, werkt als volgt. Wanneer de cassette nog volledig in werking is, plaatsen wij deze in oude audiorecorders van vroeger. Deze koppelen we aan moderne audiorecorders en daarmee nemen het geluid op. De volledige band wordt gedigitaliseerd. Wanneer een tape kapot is, gebroken of van de spoel is afgelopen proberen we dit zo zorgvuldig mogelijk te herstellen.

Op USB: Digitaliseert meer dan alleen audio cassettes

Sinds de mogelijkheid voor consumenten om opnames te maken is er veel vast gelegd in alle jaren. Dit was bijvoorbeeld op videoband zoals de VHS, dia’s en mini camerabandjes. Maar helaas vergaat dit materiaal in de loop der jaren. Om dit materiaal goed te waren is het van belang om het te digitaliseren. Naast audio cassettebandjes doen wij vrijwel alle archiefmaterialen voor u digitaliseren.

Daarnaast verbeteren we waar mogelijk de beelden door bijvoorbeeld het verwijderen van ruis zowel in het beeld als in het geluid. Het beter verstaanbaar maken van sprekende mensen en het verhelderen van de kleuren.

Meer weten over de tarieven van het digitaliseren van cassettebandjes?

Neem vrijblijvend met ons contact op indien u vragen heeft. U kunt al onze tarieven hieronder bekijken of direct via dit formulier een aanvraag indienen.

Audio-cassettebandjes-digitaliseren

“Ik ben blij dat ik mijn oude videocamera bandjes heb laten digitaliseren. Nu kan ik ze terug kijken op mijn telefoon en heb ik de eerste stapjes van mijn zoon altijd bij de hand.”

Mijn vader heeft vroeger veel opnames gemaakt met een 8mm filmcamera. Nu kunnen we eindelijk alle opnames van onze jeugd terug bekijken. Snelle en goede service.

Het fijne van Op USB.nl is dat zij een professioneel videoproductie bedrijf hebben. Daardoor weten zij hoe ze het beste het materiaal kunnen digitaliseren en gaven ze ook nog tips hoe wij het originele materiaal het beste konden bewaren.

Kevin heeft ons vriendelijk geholpen bij het digitaal maken van oude foto’s en kleine videobandjes. Dit heeft hij in 2 dagen gedaan in verband de uitvaart van mijn broer.

Benieuwd naar onze andere diensten?

Bekijk hieronder wat wij nog meer voor u kunnen digitaliseren.