Dia’s digitaliseren en scannen

Voordat er digitale camera’s bestonden werden veel beelden opgeslagen als een dia. Alweer bijna 100 jaar geleden zijn de eerste dia’s ontstaan. In al die jaren voor de digitale camera is er veel materiaal vast gelegd op deze zeer kwetsbare dia’s. Misschien ook wel dierbare herinneringen van u zelf, uw ouders of andere naasten. Wij kunnen deze dia’s inscannen en digitaliseren waardoor uw dia’s voor altijd bewaard kunnen worden.

Dia’s inscannen, hoe werkt het?

Het inscannen en digitaliseren van dia’s doen wij door elke dia apart te scannen. Hiervoor hebben wij verschillende soorten dia scanners die de meest voorkomende soorten dia’s kunnen digitaliseren.

Wat is een dia? En hoe kun je een dia bekijken?

Een dia is een transparant materiaal met daarop een kleuren- of zwart-witfoto. Deze foto is al positief dat betekend dat dit geen negatief is wat vroeger origineel uit de camera kwam en eerst in een speciale donkere kamer positief gemaakt moest worden. Om dia’s te bekijken en te tonen heb je een diaprojector nodig, door met een velle lamp door de dia te schijnen verschijnt het beeld op een muur of projectiescherm. Om alle dia’s achterelkaar ‘af te spelen’ heb je een dia magazijn nodig. In dit magazijn zitten alle dia’s achter elkaar en kun je met een knop door de dia’s heen klikken.

Bewaar uw dierbare beelden

Door het digitaliseren van uw dia’s kunt u deze unieke waardevolle beelden voor altijd bewaren op uw eigen computer of zelfs de telefoon. Zo heeft u de dierbare herinneringen altijd bij de hand.

Verschillende soorten en merken dia’s

In al die jaren zijn er verschillende soorten dia’s en merken ontstaan. De meest bekende zijn: Reflecta, Hama en Leica.

Wij digitaliseren alle oude beelden en geluiden

Wij van Op USB zijn gespecialiseerd in het digitaliseren van oude beelden en geluiden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan LP’s, audio cassettebandjes, videobanden, dia’s, foto’s en videocamera bandjes zoals mini-DV of Hi8. Wij hebben veel verschillende apparaten staan om de digitalisatie uit te voeren. De meest voorkomende methode is dat wij de cassetteband of videoband afspelen en wij met een professionele video en audiorecorder de band digitaliseren.

Daarnaast verbeteren we waar mogelijk de beelden door bijvoorbeeld het verwijderen van ruis zowel in het beeld als in het geluid. Het beter verstaanbaar maken van sprekende mensen en het verhelderen van de kleuren.

Meer weten over de tarieven van het digitaliseren van een videoband?

Neem vrijblijvend met ons contact op indien u vragen heeft. U kunt al onze tarieven hieronder bekijken of direct via dit formulier een aanvraag indienen.

Dia's-scannen-en-digitaliseren

“Ik ben blij dat ik mijn oude videocamera bandjes heb laten digitaliseren. Nu kan ik ze terug kijken op mijn telefoon en heb ik de eerste stapjes van mijn zoon altijd bij de hand.”

Mijn vader heeft vroeger veel opnames gemaakt met een 8mm filmcamera. Nu kunnen we eindelijk alle opnames van onze jeugd terug bekijken. Snelle en goede service.

Het fijne van Op USB.nl is dat zij een professioneel videoproductie bedrijf hebben. Daardoor weten zij hoe ze het beste het materiaal kunnen digitaliseren en gaven ze ook nog tips hoe wij het originele materiaal het beste konden bewaren.

Kevin heeft ons vriendelijk geholpen bij het digitaal maken van oude foto’s en kleine videobandjes. Dit heeft hij in 2 dagen gedaan in verband de uitvaart van mijn broer.

Benieuwd naar onze andere diensten?

Bekijk hieronder wat wij nog meer voor u kunnen digitaliseren.