Videoband laten digitaliseren

Hoe leuk is het om weer de oude filmopnames van vroeger terug te kunnen kijken? En deze te kunnen delen met familie of vrienden? Door alle technische ontwikkelingen de laatste jaren wordt het steeds lastiger om zelf oude videobanden terug te kijken. Daarom kan het digitaliseren van videobanden een goede oplossing zijn om de opnames voor altijd terug te kunnen kijken.

Bewaar uw oude beelden voor altijd

Door het digitaliseren van uw videobanden kunt u de opnames voor altijd bewaren op uw eigen computer of bijvoorbeeld op een DVD. Daarnaast is het ook mogelijk om de beelden op te slaan op uw smartphone of tablet. Zo heeft u de dierbare herinneringen altijd bij de hand.

Wij digitaliseren alle oude beelden en geluiden

Wij van Op USB zijn gespecialiseerd in het digitaliseren van oude beelden en geluiden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan LP’s, audio cassettebandjes, videobanden, dia’s, foto’s en videocamera bandjes zoals mini-DV of Hi8. Wij hebben veel verschillende apparaten staan om de digitalisatie uit te voeren. De meest voorkomende methode is dat wij de cassetteband of videoband afspelen en wij met een professionele video en audiorecorder de band digitaliseren.

Daarnaast verbeteren we waar mogelijk de beelden door bijvoorbeeld het verwijderen van ruis zowel in het beeld als in het geluid. Het beter verstaanbaar maken van sprekende mensen en het verhelderen van de kleuren.

Verschillende soorten videobanden die wij digitaliseren

Vanaf 1976 bestaan er videobanden. In de jaren erna zijn er veel verschillende soorten videobanden ontstaan. Wij hebben verschillende soorten technieken om deze soorten banden te digitaliseren. Zoals bijvoorbeeld te zien is in onderstaand lijstje.

  • VHS videobanden
  • Betamax
  • Video 2000 (VCC)
  • VCR videobanden

Daarnaast zijn er ook nog kleine videobanden, ook wel tapes genoemd of videobandjes. Deze kleine videobanden komen uit oude videocamera’s. De verschillende soorten hiervan hebben we hieronder in een lijstje neer gezet.

  • Mini-DV
  • DV
  • Video 8
  • Hi8
  • Digital8

Al deze verschillende soorten videobanden kunnen wij overzetten op bijvoorbeeld een USB-stick of DVD. Maar ook is het mogelijk om ze te laten digitaliseren zodat u de opnames kunt terug kijken op een computer of televisie.

Laat uw videobanden niet vergaan

Wij kunnen alle soorten videobanden digitaliseren en overzetten op bijvoorbeeld een USB-Stick of DVD. Standaard leveren wij een download link zodat u de opnames altijd terug kunt kijken op uw computer, moderne televisie of tablet. U kunt de banden afgeven bij ons in Veenendaal of Ermelo. Daarnaast is het mogelijk om de beelden op te sturen per post, hierbij is het wel belangrijk om een track-and-trace code aan te vragen en ervoor te zorgen dat het pakket goed verpakt is. Uiteraard is het langs brengen ten aller tijde veiliger dan het sturen van de dierbare bestanden per post.

Meer weten over de tarieven van het digitaliseren van een videoband?

Neem vrijblijvend met ons contact op indien u vragen heeft. U kunt al onze tarieven hieronder bekijken of direct via dit formulier een aanvraag indienen.

Videoband-digitaliseren

“Ik ben blij dat ik mijn oude videocamera bandjes heb laten digitaliseren. Nu kan ik ze terug kijken op mijn telefoon en heb ik de eerste stapjes van mijn zoon altijd bij de hand.”

Mijn vader heeft vroeger veel opnames gemaakt met een 8mm filmcamera. Nu kunnen we eindelijk alle opnames van onze jeugd terug bekijken. Snelle en goede service.

Het fijne van Op USB.nl is dat zij een professioneel videoproductie bedrijf hebben. Daardoor weten zij hoe ze het beste het materiaal kunnen digitaliseren en gaven ze ook nog tips hoe wij het originele materiaal het beste konden bewaren.

Kevin heeft ons vriendelijk geholpen bij het digitaal maken van oude foto’s en kleine videobandjes. Dit heeft hij in 2 dagen gedaan in verband de uitvaart van mijn broer.

Videoband-laten-digitaliseren

Benieuwd naar onze andere diensten?

Bekijk hieronder wat wij nog meer voor u kunnen digitaliseren.