Mini-DV digitaliseren en overzetten op USB

Een videobandje zoals een mini-DV tape blijft gemiddeld maximaal 12 jaar behouden in goede omstandigheden. In de jaren 80, 90 en begin de 20e eeuw is er veel materiaal vastgelegd op videobandjes. Maar op een gegeven moment vergaat dit, dit komt omdat de banden bestaan uit een kunststof materiaal met magneet deeltjes, deze kunnen jaren meegaan. Maar zullen op een gegeven moment volledig vergaan. Het is daarom belangrijk om uw mini-dv bandjes te laten digitaliseren.

Mini-dv videobandjes digitaliseren, hoe werkt het?

Het digitaliseren van de videobandjes doen wij met uiterste zorg. Wij doen er alles aan om de dierbare herinneringen te bewaren. Het digitaliseren van videobanden zoals mini-dv bandjes kan op verschillende manieren, via de originele camera of een vergelijkbare videocamera. Maar wij hebben ook verschillende oude videorecorders die de tapes ondersteunen.

U ontvangt standaard alle video’s als MP4 bestand via een download link. Elk bandje krijgt een eigen video zodat u zelf alles gemakkelijk terug kan vinden. Indien gewenst kunnen wij ook de videobanden overzetten op een USB stick of DVD.

De mini-DV tapes opsturen of langs brengen

Wij hebben een afleveradres in Veenendaal en in Ermelo. Uiteraard kunt u ons ook de videobanden opsturen, belangrijk is dat ze dan wel goed verpakt worden.

Mini-DV digitaliseren, hoelang duurt het?

Wij zijn afhankelijk van de lengte van de videoband ongeveer een half uur á een uur bezig per band. Naast dat we de band digitaliseren corrigeren we ook deels de kleuren en verbeteren we het geluid. Onze levertijd is binnen 10 werkdagen na het aanleveren van de banden.

Uw dierbare mini-DV bandjes laten digitaliseren?

Neem vrijblijvend met ons contact op indien u vragen heeft. U kunt al onze tarieven hieronder bekijken of direct via dit formulier een aanvraag indienen.

Kapotte mini-dv tapes herstellen en repareren

In het geval dat u defecte of kapotte mini-dv tapes heeft kunnen wij deze in de meeste gevallen repareren en herstellen. Dit doen wij met de uiterste zorg en hierbij proberen we zo min mogelijk van het materiaal kwijt te raken. Ook wanneer de tape op de spoel is gebroken, gekreukeld of beschadigd kunnen wij deze weer herstellen. In het geval van een beschadigde tape kippen wij het dit deel eruit en plakken wij deze weer aan elkaar.

Wat kost het om een mini-dv videoband te digitaliseren?

De kosten voor het digitaliseren van een mini-dv cassette of videoband zijn 22,50 voor de eerste tape. Iedere tape of band extra is 20,00 per stuk. Onderaan deze pagina vind u al onze tarieven. Het is eventueel ook mogelijk om de beelden te laten verbeteren of mini-dv bandjes te laten herstellen. Alle prijzen zijn inclusief BTW. Hieronder staat een prijstabel voor al onze diensten, naast het digitaliseren en overzetten van mini-dv bandjes doen we bijvoorbeeld ook videobanden of hi8 tapes.

Mini-dv naar USB

Wanneer het digitaliseren van de mini dv band of cassette is gedaan ontvangt u standaard een download link. Maar u kunt er ook voor kiezen om de bestanden te plaatsen op een USB-stick. Hiervoor kunt u een USB-stick of harde schijf bij ons afgeven. Ook kunt u er een bij ons kopen. Alle tarieven zijn onderaan onze website te vinden.

Uw dierbare mini-DV bandjes laten digitaliseren?

Neem vrijblijvend met ons contact op indien u vragen heeft. U kunt al onze tarieven hieronder bekijken of direct via dit formulier een aanvraag indienen.

Mini-DV-digitaliseren

“Ik ben blij dat ik mijn oude videocamera bandjes heb laten digitaliseren. Nu kan ik ze terug kijken op mijn telefoon en heb ik de eerste stapjes van mijn zoon altijd bij de hand.”

Mijn vader heeft vroeger veel opnames gemaakt met een 8mm filmcamera. Nu kunnen we eindelijk alle opnames van onze jeugd terug bekijken. Snelle en goede service.

Het fijne van Op USB.nl is dat zij een professioneel videoproductie bedrijf hebben. Daardoor weten zij hoe ze het beste het materiaal kunnen digitaliseren en gaven ze ook nog tips hoe wij het originele materiaal het beste konden bewaren.

Kevin heeft ons vriendelijk geholpen bij het digitaal maken van oude foto’s en kleine videobandjes. Dit heeft hij in 2 dagen gedaan in verband de uitvaart van mijn broer.

mini-dv-digitaliseren-en-overzetten-op-usb
mini-dv-bandjes-tapejes-cassette

Benieuwd naar onze andere diensten?

Bekijk hieronder wat wij nog meer voor u kunnen digitaliseren.