5 tips voor het bewaren van videobanden

Een videoband kan helaas vergaan, dit geldt voor alle soorten videobanden zoals mini-DV, DV, Video 8, Hi8, Digital8, Betamax, VHS, S-VHS, VHS-C,  S-VHS-C en Video 2000. Vaak staan hier bijzondere dierbare herinneringen op zoals bruiloften, geboortes en familiefeesten van vroeger. Voor het behouden van deze opnames is het belangrijk om de banden goed te bewaren. In dit artikel leest u een aantal tips.

Hoe bewaar je videobanden het best?

  1. Bescherm de band voor warmte, vocht en stof.

Berg bijvoorbeeld altijd de band op in de originele doos en leg hem in huis. Niet op een vochtige zolder of in een koude schuur. Daarnaast is het belangrijk dat de temratuur zo constant mogelijk blijft. Leg ze bijvoorbeeld ook niet in een kastje boven de wasmachine of droger.

  1. Bewaar de band verticaal

Het is belangrijk om de band verticaal staand te bewaren en niet liggend opgestapeld. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat de tape niet gaat ‘afgeleiden’.

  1. Maak nooit huidcontact met de (magneet)band zelf

    U mag de tape in de videoband zelf nooit aanraken. Indien deze eruit loopt, is het belangrijk om deze alleen aan te raken met speciale handschoenen. En doe dit alleen in een stofvrije omgeving.

  1. Niet in de buurt van magneten

Een videoband is gemaakt van een kunststof tape met metalendeeltjes. Deze worden door de camera positief of negatief geladen, en hierdoor wordt het beeld opgeslagen. Houdt daarom nooit een videoband in de buurt van een magneet of een magnetisch veld.

  1. Spoel de cassette altijd terug

Nadat u de videoband hebt terug bekeken is het belangrijk om de band altijd volledig terug te spoelen. En het beste is om elk jaar de banden een keer heen en weer de spoelen.

Liever zekerheid? Laat uw videobanden digitaliseren

Wij kunnen alle soorten videobanden digitaliseren zodat u ze altijd terug kan bekijken via de computer, DVD speler of de smartphone. Het laten digitaliseren van videobanden is heel gemakkelijk. U kunt de banden afgeven bij ons in Veenendaal of Ermelo. Daarnaast is het mogelijk om de beelden op te sturen per post, hierbij is het wel belangrijk om een track-and-trace code aan te vragen en ervoor te zorgen dat het pakket goed verpakt is. Uiteraard is het langs brengen ten aller tijde veiliger dan het sturen van de dierbare bestanden per post. Onze levertijd is 10 werkdagen en wij verbeteren waar nodig ook de opnames.

Meer weten over de tarieven van het digitaliseren van een videoband?

Neem vrijblijvend met ons contact op indien u vragen heeft. U kunt al onze tarieven hieronder bekijken of direct via dit formulier een aanvraag indienen.

Videobanden-overzetten-op-USB

Offerte aanvragen?

Exact weten wat de kosten zijn? Druk op de knop hieronder en vul ons bestelformulier in. U krijgt dan een overzichtelijke offerte.

Liever even bellen?
Dat kan, bel ons via 0318 – 26 10 85.