8mm film laten digitaliseren
Wilt u weer na kunnen genieten van de mooie momenten die u heeft vastlegt met een 8mm filmcamera? Vandaag de dag is dat niet meer makkelijk te doen via de moderne televisies. Maar door het digitaliseren van het dierbare filmmateriaal is het mogelijk om overal de beelden terug te bekijken zoals bijvoorbeeld via een DVD speler, computer of zelfs via de smartphone.
De verschillende formaten
Wij kunnen zowel dubbel 8, super 8 als normaal 8 digitaliseren inclusief het geluid indien dit beschikbaar is. Door onze manier van digitaliseren wordt de kwaliteit voor zoveel als mogelijkheid behouden. En waar mogelijk verbeteren we de opnames door het toepassen van kleurcorrectie, het verminderen van ruis in de donkere beelden. Naast het verbeteren van de beelden, de ruis in het geluid weg en verbeteren we de verstaanbaarheid van de stemmen.
8mm film laten digitaliseren, hoe werkt het?
Voor het inscannen van 8mm film materiaal en andere filmspoelen gebruiken wij de originele projectoren van vroeger. Hierop laten we de spoel afspelen en met een speciale moderne camera nemen we dit beeld weer op. Zo blijft de kwaliteit optimaal. In sommige gevallen scannen we ook alle frames ‘een-voor-een’. Dit doen we ook weer om de kwaliteit van het digitaliseren zo hoog mogelijk te houden.
De geschiedenis van 8mm film
8mm-film of 8 mm is in 1932 op de markt gekomen en gemaakt door het bedrijf Eastman Kodak. Kodak is ook onder andere bekend van de fotorolletjes van vroeger. 8 mm is een stuk goedkoper dan 16mm-film en daardoor werd ineens het opnemen van film beschikbaar voor de gewone burger. In die tijd waren er dus veel mensen met 8mm filmcamera’s waar uren aan huis-tuin-en-keuken filmmateriaal werd geschoten. Na 8mm film kwam Super 8 in 1965, dit werd gemaakt tot en met 2010 door Kodak. Momenteel zijn er nog steeds filmmakers en kunstenaars die vandaag de dag films opnemen op 16mm-film en 8mm-film.
Wij digitaliseren alle oude beelden en geluiden
Wij van Op USB zijn gespecialiseerd in het digitaliseren van oude beelden en geluiden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan LP’s, audio cassettebandjes, videobanden, dia’s en videocamera bandjes zoals mini-DV of Hi8. Wij hebben veel verschillende apparaten staan om de digitalisatie uit te voeren. De meest voorkomende methode is dat wij de cassetteband of videoband afspelen en wij met een professionele video en audiorecorder de band digitaliseren.
Daarnaast verbeteren we waar mogelijk de beelden door bijvoorbeeld het verwijderen van ruis zowel in het beeld als in het geluid. Het beter verstaanbaar maken van sprekende mensen en het verhelderen van de kleuren.