Hoe kijk je een videoband terug? Ook zonder videorecorder.

De nostalgische videobanden staan veelal vol met dierbare herinneringen van vroeger. Maar hoe bekijken we deze dierbare videobanden terug? In een tijd waarin de technologie zo ver gevorderd is en niemand meer een videorecorder heeft? In dit blog duiken we in de verschillende manieren waarop u uw oude videobanden kunt terugkijken, ook zonder videorecorder.

De traditionele methode: Videorecorder of videocamera

De oudste en meest directe methode om videobanden te bekijken is via een videorecorder aangesloten op een televisie. Hoewel videorecorders steeds zeldzamer worden, kunt u ze nog steeds vinden op online marktplaatsen of bij lokale tweedehandswinkels. Houdt er wel rekening mee dat u een videorecorder aanschaft die geschikt is voor uw type videoband.

Het terugkijken van een videoband kan ook via de camerazelf, het is wel van belang dat dit dan de originele tape zoals een Mini-DV tape en de tape niet is overgezet naar bijvoorbeeld een VHS band. Veel televisies vandaag de dag hebben niet standaard meer een SCART of RCA aansluiting, er zijn kabels en omvormers naar bijvoorbeeld HDMI. Bij twijfel kunt u altijd contact met ons opnemen, en wilt u toch liever uw videobanden digitaliseren? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan wanneer u minder dan 20 banden heeft is dit veelal goedkoper dan zelf de appratuur aanschaffen.

VHS naar DVD Converteren

Er zijn apparaten beschikbaar die uw videobanden kunnen converteren naar DVD’s. Met deze apparaten kunt u niet alleen uw oude videobanden bekijken, maar ze ook bewaren op een meer moderne en duurzame manier. Houdt er wel rekening mee dat een DVD inmiddels ook alweer achterhaalt is. Videobanden overzetten naar een USB-Stick, Hardeschijf of via een online download link is meer van deze tijd.

Videoband digitaliseringsdiensten

Er zijn professionele diensten beschikbaar die uw videobanden kunnen digitaliseren en converteren naar een digitaal formaat. Bij OpUSB, bieden we een dergelijke service aan waarbij uw videobanden zorgvuldig worden omgezet naar een digitaal formaat, waardoor u ze gemakkelijk kunt bekijken op alle moderne apparaten. Altijd en overal waar u wilt.

Het gemak van digitalisering

Digitalisering is niet alleen een manier om uw oude videobanden te bekijken, maar ook een efficiënte methode om ze te bewaren voor toekomstige generaties. Door uw videobanden te digitaliseren, kunt u de inhoud gemakkelijk delen met familie en vrienden, en ervoor zorgen dat de dierbare herinneringen die ze bevatten, bewaard blijven.

Het bekijken van videobanden kan een nostalgische ervaring zijn die ons terugbrengt naar vroeger. Door de technologische vooruitgang hebben we nu verschillende opties om deze dierbare momenten opnieuw te beleven. Of u nu kiest voor de traditionele methode of de digitale route volgt, de herinneringen op deze tapes zijn onbetaalbaar. Bij OpUSB staan we klaar om u te helpen bij het veiligstellen en genieten van deze momenten, nu en in de toekomst.

Meer weten over de tarieven van het digitaliseren van een videoband?

Neem vrijblijvend met ons contact op indien u vragen heeft. U kunt al onze tarieven hieronder bekijken of direct via dit formulier een aanvraag indienen.

Offerte aanvragen?

Exact weten wat de kosten zijn? Druk op de knop hieronder en vul ons bestelformulier in. U krijgt dan een overzichtelijke offerte.

Liever even bellen?
Dat kan, bel ons via 0318 – 26 10 85.